El municipi gironí està implementant una aplicació mòbil que recull informació patrimonial i cultural i la posa a disposició dels visitants.

Sant_Antoni_de_Calonge

L’Ajuntament de Calonge i l’empresa SandWatch Studio ja estan desenvolupant el projecte pilot de la xarxa Catalonia SmartLabs sobre turisme i patrimoni. Es tracta de la implementació d’una aplicació mòbil que recull la informació patrimonial i cultural de Calonge i la posa a disposició dels visitants a través de la tecnologia beacons.

L’objectiu de la prova és determinar el grau d’adaptabilitat de l’aplicació en un municipi on gran part del turisme està centrat en l’oci estival. Amb la instal·lació de balises intel·ligents dotades de tecnologia Bluetooth i WIFI a 2.4 GHz al Castell, l’Esglèsia i el Convent de Calonge, Sand Watch Studio pretén enviar informació i connexió als usuaris de l’aplicació per tal de que puguin recórrer el municipi amb tota la informació patrimonial al seu abast de manera còmoda i senzilla.

Aquesta prova pilot, que es durà a terme fins el pròxim 5 de maig, correspon al projecte guanyador en l’àmbit de Turisme i Cultura de l’edició 2016 del smartCAT Challenge, una iniciativa que promou la creació de solucions tecnològiques d’innovació oberta als municipis catalans alhora que potencia el teixit emprenedor.

Calonge beacon (LD)

La xarxa Catalonia SmartLabs s’emmarca dins de l’estratègia SmartCAT de la Generalitat de Catalunya i és una xarxa de laboratoris urbans on realitzar proves pilot de diverses solucions intel·ligents enfocades a millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

 

http://smartcatalonia.gencat.cat/ca/detalls/noticia/Calonge-promociona-el-seu-patrimoni-cultural-a-traves-de-Beacons